Pri www.avtosplet.com nam je najvišja prioriteta zaščititi osebne podatke naših uporabnikov, saj nas k temu veže zakonodaja ( Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ).
Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje oglaševalski spletni strani www.avtosplet.com zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji.
Vaše podatke, ki smo jih pridobili z Vašo registracijo, bomo uporabili izključno za interne potrebe spletnega oglasnika www.avtosplet.com.

  • pošiljanje računov, ponudb
  • informativnega in reklamnega materiala
  • izvedbe plačil

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani tretji osebi, edino če to zahteva obveznost določena v zakonu, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletnega oglasnika sloavta.net.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le z vašim soglasjem in v skladu z zakonom. Zbiramo, obdelujemo in uporabljamo le takšne osebne podatke, ki so potrebni za izvedbo in dokončanje naših storitev ali ste nam jih navedli prostovoljno. Kot osebni podatki se štejejo podatki, ki vsebujejo podrobnosti o osebnih in materialnih okoliščinah, kot so ime, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, datum rojstva, starost ali spol.

Uporaba za marketinške potrebe
Uporaba vaših podatkov za pošiljanje elektronske pošte za namene trženja (npr. reklamna e-sporočila) se izvrši šele po vašem predhodnem soglasju. Izrecno morate potrditi poslano sporočilo. Vašo potrditev lahko kadarkoli prekličete na naslovu info@www.avtosplet.com ali pisno pošljete na naslov podjetja. Poleg tega je preklic možen z za to namenjeno povezavo na koncu vsakega reklamnega e-sporočila.

Pojasnila in izbris podatkov
Vedno imate pravico, da dobite brezplačne informacije o podatkih, ki jih hranimo o vas ter lahko kadarkoli zahtevate popravke nepravilnih podatkov ali preklic in izbris vaših shranjenih podatkov. Prosimo sporočite nam, v kolikor se bodo spremenili vaši osebni podatki. Vaše zahteve za informiranje, izbris in popravek lahko vedno pošljete na naslov, naveden na koncu navodil za zaščito osebnih podatkov.

Varstvo podatkov
Za zaščito vaših podatkov smo sprejeli tehnične in organizacijske ukrepe, posebej pred izgubo, manipulacijo in neavtoriziranim dostopom. Naše metode in varnostne ukrepe redno prilagajamo tehničnemu razvoju.

Uporaba piškotkov
Piškotki se uporabljajo, da vam omogočimo varno uporabo naše ponudbe. Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo vaše uporabe našega spletnega mesta.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se po seji brskalnika samodejno izbrišejo ("sejni piškotki"). Sejni piškotki se uporabljajo npr. da vam ponudimo funkcijo nakupovalni voziček na več straneh. Poleg tega se uporablja tudi piškotke, ki ostajajo po seji na vašem trdem disku. Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da ste že bili na našem spletnem mestu in katerim vnosom in nastavitvam dajete prednost. Piškotki služijo predvsem temu, da naredimo naše spletno mesto prijazno uporabnikom, učinkovito in varno.
Ko odprete naše spletno mesto, so zajeti naslednji podatki s pomočjo piškotkov:

  • datum in ura priklica shranjenih podatkov
  • ime priklicane spletne strani
  • ID seje
  • referrer-URL (URL vira, s katerega ste prišli na spletno stran spletne trgovine)
  • količina prenesenih podatkov
  • izdelek in različica informacije uporabljenega brskalnika

Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z vašim dovoljenjem. Vendar pa vas moramo opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

Uporaba analize internetnih storitev
Google Analytics
Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na vašem računalniku in omogočajo analizo Vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Omogočili smo aktivacijo IP anonimnosti na našem spletnem mestu, tako da je vaš IP naslov od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo vaš celoten IP-naslov posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan.
Po našem naročilu uporablja Google te informacije, da ovrednoti Vašo uporabo spletnega mesta, da za nas sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za nas zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na Vas (vključno z Vašim IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko preprečite tako, da s spodnje povezave naložite in namestite vtičnik za brskalnik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Uporaba družbenih programskih dodatkov (vtičnikov družbenih omrežij)
Facebook
Na našem spletnem mestu se uporablja t.i. vtičnike („Plugins“) družbenega omrežja Facebook, ki jih upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Vtičniki so označeni z logotipom Facebooka ali dodatkom „Facebook vtičnik za družbeno omrežje“ oz. „Facebook Social Plugin“. Pregled vtičnikov Facebook in njihov videz najdete na povezavi: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Kadar se znajdete na naši spletni strani, ki vsebuje takšen vtičnik, vzpostavi Vaš brskalnik neposredno povezavo s Facebookovimi strežniki. Facebook prenese vsebino vtičnika neposredno v Vaš brskalnik in ga vključi v spletno stran. S tem vključevanjem prejme Facebook informacijo, da je Vaš brskalnik priklical pravilno stran našega spletnega mesta, četudi ne posedujete Faceboook profila ali v trenutku uporabe niste vpisani v svoj račun na Facebooku. To informacijo (vključno z vašim naslovom IP) posreduje Vaš brskalnik na Facebookov strežnik v ZDA in ga tam shrani.
Kadar uporabljate vtičnik in npr. kliknete na gumb "Všeč mi je" ali napišete komentar, potem se ta informacija prav tako prenese neposredno na Facebookov strežnik, kjer se shrani. Informacije se prav tako objavijo na Vašem Facebook profilu, da jih lahko vidijo Vaši Facebook prijatelji.
Več o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in njihovi nadaljnji obdelavi in uporabi na Facebooku, kakor tudi o svojih pravicah in možnostih nastavitve zaščite zasebnosti, si lahko preberete v Facebookovih nasvetih za varstvo podatkov http://www.facebook.com/policy.php.

Kadar ne želite, da se podatki, ki jih Facebook pridobi na našem spletnem mestu, zapišejo na Vašem Facebook računu, morate biti pred obiskom našega spletnega mesta odjavljeni s svojega računa na Facebooku. Nalaganje Facebook vtičnika lahko preprečite tudi s programskim dodatkom za Vaš brskalnik, npr. s „Facebook Blocker" (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Pridržujemo si pravice do napak na oglaševalski spletni strani www.avtosplet.com